Frirum til at eksperimentere

Vi tilbyder vi et kreativt læringsrum, hvor der er fokus på proces fremfor resultat. Det skaber rum til at eksperimentere og turde sætte nye ting i verden. Du får kendskab til en lang række materialer, teknikker og metoder til at skabe noget visuelt kreativt. Men du får i den grad også kendskab til dig selv. 

Undervisning på højt niveau

Undervisningen udgør i gennemsnit 6 timer om ugen på Billedskolen Horsens og foregår på tidspunkter, hvor du har frilektioner på gymnasiet:  

  • Mandag eftermiddag kl. 15.30 - 17.00.
  • Onsdag morgen kl. 07.45 - 09.15.
  • Ca. 8 weekender om året. 

Du bliver fulgt hele vejen af en fast underviser og får desuden undervisning af designere, arkitekter og kunstnere, der har gjort det til deres levevej at arbejde kreativt. Her lærer du de nødvendige færdigheder til at søge videre på din drømmeuddannelse - og mere til. Vores elever oplever, at de har et forspring i forhold til andre, når de skal søge ind på design-, arkitekt-, eller kunstskoler.

Du betaler 1182 kr. i 11 måneder pr. år, som inkluderer transport på hverdage, materialer, døgn-adgang til atelier og to udflugter pr. skoleår til virksomheder, kunst- og uddannelsesinstitutioner, som kan inspirere vores arbejde. Vi har fx besøgt designskolen i Herning, The Animation workshop i Viborg, RUM arkitekter, ARoS m.m. Derudover besøger vi jævnligt Horsens Kunstmuseum, hvor vi arbejder ud fra aktuelle udstillinger. 

Se undervisningsplan

Afspil video

Unikt fællesskab og oplevelser

Hos Visuelt Gymnasium får du chancen for at møde andre med samme interesser som dig. Du bliver en del af et inspirerende studiemiljø med fri adgang til kreativt atelier og materialer, så du kan udleve dine ideer i virkeligheden. Vores stærke netværk med Horsens kulturliv giver dig en masse ekstra tilbud og oplevelser for livet. Som når vi eksempelvis:

  • laver livetegning på festivalen Gejst
  • designer idrætsprisen for Horsens Kommune
  • laver udstilling på Platform K
  • udsmykker byen med street art og kunstinstallationer