For institutioner

Vil du gerne løfte undervisningen og inspirere til mere kreativitet i børnenes dagligdag? 
 
Vi tilbyder kreative forløb og efteruddannelseskurser for skoleklasser, daginstitutioner og undervisere, som gerne vil kickstarte kreativiteten inden for deres område. 

Åben Kulturskole Projekt

Kort eller langt forløb

Niveau

For alle

Pris

Gratis

Åben Kulturskoleprojekt 

Lige nu er det muligt at søge Åben Kulturskolepulje til skolesamarbejder mellem skoler og kulturskoler i Horsens Kommune. På Billedskolen Horsens er vi åbne forskellige former for samarbejder og skoleforløb. Eneste krav til projekterne er, at de foregår på Kulturstationen, hvor Billedskolen Horsens holder til. 

Vi tilbyder typisk to forskellige typer forløb, som kan søges via puljen. Vi er dog også åbne overfor andre muligheder. 

Eksempler på forløb

 • Skoleuge med korte workshops: To gange om året inviterer vi skoler til at deltage i workshops på Kulturstationen. Forløbene varer typisk fra 2,5 timer til 4,5 time og afvikles på én dag. Nogle gange i samarbejde med øvrige kulturskoler. I foråret ligger skoleugen altid i uge 11, hvorimod ugen i efteråret kan variere. Ugerne resulterer typisk i en offentlig udstilling og en fernisering, hvor elever, forældre og undervisere ser det endelige værk for første gang.  

Se eksempel på skoleuge i efteråret 2023 her. 

 • 4-8 ugers skoleforløb: Fire gange om året afvikler vi længere skoleforløb, hvor du og din klasse får undervisning hos os en gang om ugen over en periode på 4 - 8 uger. Forløbet kan evt. resultere i udsmykning til din skole. Disse forløb er skræddersyet til din skole, så vi vil ofte starte denne type projekt med en dialog om jeres ønsker og behov. Har I i forvejen et tema, I ønsker det skal matche. Kunne I tænke jer noget udsmykning eller har I en emneuge, som forløbet skal spille ind i? 

Se eksempel på skoleforløb med Langmarksskolen her.

Interesseret? 

Sammen sætter vi rammen for samarbejdet og udarbejder en ansøgning til Åben Kulturskolepulje, så vi kan søge midler til at dække hele eller dele af forløbet. Der kan også søges midler til transport. Er du interesseret, så kontakt os på billedskolen@horsens.dk. Vi er altid åbne overfor dialog om, hvordan det bedste forløb for din skole ser ud. 


 

Daginstitution

Forløb for daginstitutioner

Tidspunkt

10.00 - 12.00

Niveau

Begynder

Pris

3500,-

Kreativt forløb for børnehaver 

Kom på besøg på Billedskolen Horsens og giv jeres børnehavebørn en kreativ oplevelse ud over det sædvanlige.

Børnehaveforløbene foregår over tre gange á to timer, hvor vi eksperimenterer med farver, papir, ler og tegning. Sammen laver vi undersøgelser af, hvad materialerne kan skabe af forskellige udtryk og øver vores billedlige forståelse. Forløbet sluttes af med en fælles fernisering, hvor børnene kan opleve egne og andres værker i én stor udstilling. 

Eksempler på temaer

 • Mal med sæbebobler
 • Tegn med blæk og saltvand
 • Mønstrede masker
 • Maleri med bamser
 • Modellerdyr og tegning
 • Byg stort og småt

Når I besøger os og bliver undervist af en billedkunstner, er det som at åbne en hel ny verden for mange af børnene. En verden, der giver plads til forundring, når blæk blander sig med saltvand eller penselstrøg gengiver et motiv, der vender på hovedet. Målet er, at børnene får fornyet tro på egne kreative evner og opdager, at det at sætte noget i verden er både skægt og lærerigt.

Fælles fernisering for alle børnene 

I slutningen af forløbet inviteres til en fælles fernisering på Kulturstationen, hvor alle børn, der har deltaget, er inviteret. Vi disker op med saftevand og saltstænger og en lille afsluttende opgave, som binder en sløjfe på forløbet. 

Tilmelding foregår efter først til mølle.

Kunst til din institution 

Skal børnene lave en udsmykning, eller har I andre kunstneriske forløb i institutionen? Så skriv til os og få en uforpligtende snak om at inddrage dette i forløbet.

Tid, dato og praktisk info

Der kan deltage op til 15 børn pr. forløb og det skal være de samme børn hver gang. Når du booker et forløb, vælger du den ugedag, der passer jer bedst. Jeres forløb vil så foregå samme ugedag 3 uger i streg.

 • Mandage fra 29. april - 13. maj 
 • Tirsdage fra 30. april - 14. maj 
 • Onsdage fra 1. maj - 15. maj 
 • Torsdage fra 2. maj - 16. maj 

Fernisering fredag d. 17. maj kl. 10.00 - 11.00  

Pris 3500,- 

Tilmelding 

Tilmelding skal ske via mail. Send en mail til sdta@horsens.dk og skriv ”Børnehaveforløb” i emnefeltet.

Sted 

Forløbet finder sted på Kulturstationen i Horsens midtby. Adresse: Skolegade 7-9. Her er der gode faciliteter til spisning, så tag endelig frokosten med og nyd den her på stedet i forbindelse med jeres besøg.  

Aflysning 

I tilfælde af aflysning fra institutionens side senere end 14 dage før forløbets opstart hæfter institutionen for 2500 kr. svarende til lønudgifter til underviseren. I tilfælde af at Billedskolen aflyser forløbet senere en 14 dage før forløbets opstart aftales en ny dato for forløbet. 

 

Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley
Billedskolen Horsens

“Et seriøst og inspirerende kursus der giver et spark i røven til at udfordre eleverne i at udvikle deres idéer og billedsprog.”

- Marie Paugan, lærer på Jelling Friskole og deltager i  kurset 'Kickstart iderigdom og visuel identitet'.

Makværk Festival

Inspirér dine elever til at udforske deres kreative evner under Makværk Festival.

Har du hørt om vores skønne Makværk Festival, en kreativ godtepose med et væld af workshops og lærerige aktiviteter for skoler, hvor dine elever kan slippe fantasien løs og skabe i fællesskab med deres klassekammerater? 

Hvis det lyder, som noget for dig, kan du læse mere om Makværk Festivals skoletilbud.

 

 

 

Visuelt Gymnasium

Drømmer dine elever om en kreativ hverdag? 

Visuelt Gymnasium er et tilbud til unge, der gerne vil dyrke deres kreative interesser samtidig med at de tager en gymnasiel uddannelse. Vi hjælper eleverne med at udvikle deres visuelt kreative kompetencer ved at tilbyde et alternativt læringsmiljø med fokus på proces frem for facit. Målet er at sikre kompetencer for fremtiden ved at danne og udvikle fremtidens skabere. 

Praktik for kreative unge

Kender du nogle 8., 9. eller 10. klasse elever, som elsker at arbejde kreativt?

I uge 5 tilbyder vi særpraktik for elever, der godt kunne tænke sig at udforske deres kreative kompetencer. Her kan de opleve, hvordan det er at gå på Visuelt Gymnasium, som er et tilbud til unge, der gerne vil dyrke deres kreative interesser samtidig med at de tager en gymnasiel uddannelse.