For institutioner

Vil du gerne løfte undervisningen og inspirere til mere kreativitet i børnenes dagligdag? 
 
Vi tilbyder kreative forløb og efteruddannelseskurser for skoleklasser, daginstitutioner og undervisere, som gerne vil kickstarte kreativiteten inden for deres område. 

Daginstitution

Forløb for daginstitutioner

Tidspunkt

3 x 2 timer

Pris

1500,-

Skal børnene lave en udsmykning, eller har I andre kunstneriske forløb i institutionen? Vi tilbyder forløb for daginstitutioner, der gerne vil inspirere til mere kreativitet i dagligdagen. 

I fællesskab med jeres viden ude i daginstitutionerne har vi mulighed for at give børn og unge kreative kompetencer samtidig med, at de får en oplevelse med sig.

Når I besøger os på et rigtigt kunstmuseum og bliver undervist af en kunstner eller designer, er det som at åbne en hel ny verden for mange af børnene. En verden, der perspektiverer og giver plads til forundring.

Forløbene er gældende for en gruppe på max. 15 børn. Det skal være de samme børn i hele forløbet, og forløbet strækker sig over tre onsdage. Børnene bedes ankomme i tøj, der må få malerpletter og lignende. Husk en madpakke.

Kufferthold

Forløb for skoler

Tidspunkt

Hele skoledage

Pris

1500,-

Få besøg af Billedskolen Horsens - vi medbringer alt, hvad der skal bruges til en sjov og lærerig dag i kreativitetens tegn!

Med vores kufferthold tilbyder vi undervisning, som er rettet mod faget Billedkunst og de designrelaterede fag. Et forløb hos os er ikke kun en praktisk indlæring af et billedsprog, men også et sted hvor klassens daglige mønstre med garanti bliver vendt på hovedet. Ingen går upåvirket herfra. Der er forløb henvendt til alle klassetrin, og vores undervisere vinkler undervisningen efter aldersgruppen. Det eneste, I skal sørge for, er at eleverne har tøj på, der må blive plettet - medmindre I selv stiller med forklæder.

At arbejde med Billedskolen Horsens skal være en god oplevelse for alle klassetrin. Vi udfordrer gerne elevernes egne perspektiver og giver dem dels praktisk indlæring i billedsprogets muligheder, dels den mere teoretiske og tolkende vinkel på kunstneres værker i tæt samarbejde med Horsens Kunstmuseum.

 

Online Tegneevent

Event for grundskoler - mellemtrin

Tidspunkt

25. februar: 09.00 - 13.00

Pris

0,-

Vi tegner sammen - hver for sig!

Saml et hold af tegneglade elever, øv jer og vær med til en festlig og venskabelig tegnekonkurrence, hvor folkeskoler fra hele landet tegner sammen - hver for sig. 

Vi inviterer til en hyggelig og lærerig online tegneevent, hvor I, i fællesskab med andre folkeskoleklasser løser en række kreative tegne-opgaver. Det er en event for alle, der ønsker at udfordre elevernes tegne-evner. 

Måske I løber med titlen som konkurrencens bedst-tegnende klasse?

Konkurrencen er for elever på 4. – 6. klassetrin og foregår via Facebook, så I nemt og enkelt kan tegne med hjemme fra klasselokalet. 

Tegn med fra klasselokalet
Vi har stor erfaring i afholde online tegne-konkurrencer via Facebook, hvor vi sender live under konkurrencen. Her får I præsenteret opgaverne, tegner med og uploader jeres færdige tegninger – det er nemt og enkelt og kræver ingen forberedelse! 

Det forgår torsdag d. 25. februar 2021 kl. 09.00 - 13.00

Hver underviser stiller med et hold på mellem 10 – 28 tegneglade unge, som løser opgaverne enkeltvis eller i grupper afhængig af opgaven. Sværhedsgraden er middel, så det kan være en fordel med lidt tegneerfaring. 

Hent PDF'en her på siden og læs mere om tilmelding, præmier og regler.

Begynd allerede nu at øve jer… som gale!

Online Tegne-event

Event for grundskoler - udskoling

Tidspunkt

26. februar 2021: 09.00 - 13.00

Pris

0,-

Vi tegner sammen - hver for sig!

Saml et hold af tegneglade elever, øv jer og vær med til en festlig og venskabelig tegnekonkurrence, hvor folkeskoler fra hele landet tegner sammen - hver for sig. 

Vi inviterer til en hyggelig og lærerig online tegneevent, hvor I, i fællesskab med andre folkeskoleklasser løser en række kreative tegne-opgaver. Det er en event for alle, der ønsker at udfordre elevernes tegne-evner.

Måske I løber med titlen som konkurrencens bedst-tegnende klasse? 

Konkurrencen er for elever på 7. – 10. klassetrin og foregår via Facebook, så I nemt og enkelt kan tegne med hjemme fra klasselokalet. 

Tegn med fra klasselokalet 

Vi har stor erfaring i afholde online tegne-konkurrencer via Facebook, hvor vi sender live under konkurrencen. Her får I præsenteret opgaverne, tegner med og uploader jeres færdige tegninger – det er nemt og enkelt og kræver ingen forberedelse!

Det forgår fredag d. 26. februar 2021 kl. 09.00 - 13.00. 

Hver underviser stiller med et hold på mellem 10 – 28 tegneglade unge, som løser opgaverne enkeltvis eller i grupper afhængig af opgaven. Sværhedsgraden er middel, så det kan være en fordel med lidt tegneerfaring. 

Hent PDF'en her på siden og læs mere om tilmelding, præmier og regler.

Begynd allerede nu at øve jer… som gale!

Tegne-battle

Efterskole vs. Efterskole

Tidspunkt

16. marts: 11.00 - 15.00

Pris

0,-

Uhæmmet tegnelyst og kamp til stregen 

Hvem er din efterskoles bedste tegnere? Saml dem på et hold, øv jer og vær med i Danmarks største tegnedyst, hvor I skal konkurrere i tegning. Find ud af om jeres efterskole er den bedst tegnende skole og få en masse visuel, kreativ læring med hjem fra årets tegnefest på Horsens Kunstmuseum. 

Tegne-battle med nye regler 2021

For 14. år i træk stiller efterskole op mod efterskole i tegnebattle under årets Tegnefestival. De nye regler sikrer, at vi kan gennemføre, selv hvis Covid19 forhindrer os i at mødes  fysisk. Hver efterskole stiller med min. 10 talentfulde tegnere, med mulighed for op til 28 tegnere, som battler enkeltvis og i hold afhængig af disciplinen. 

Mesterskabet afholdes tirsdag d. 16. marts 2021 kl. 11.00 - 15.00 

Hent PDF'en her på siden og læs mere om tilmelding, præmier og regler.

Begynd allerede nu at øve jer… som gale!

Tegne-battle

Gymnasium vs. Gymnasium

Tidspunkt

18. marts: 11.00 - 15.00

Pris

0,-

Uhæmmet tegnelyst og kamp til stregen!

Hvem er dit gymnasiums bedste tegnere? Saml dem på et hold, øv jer og vær med i Danmarks største tegnedyst, hvor I skal konkurrere i tegning. Find ud af om jeres gymnasium  er den bedst tegnende skole og få en masse visuel, kreativ læring med hjem fra årets tegnefest på Horsens Kunstmuseum. 

Tegne-battle med nye regler 2021

For 14. år i træk stiller gymnasium op mod gymnasium i tegnebattle under årets Tegnefestival. De nye regler sikrer, at vi kan gennemføre, selv hvis Covid19 forhindrer os i at mødes fysisk. Hver gymnasium stiller med min. 10 talentfulde tegnere, med mulighed for op til 28 tegnere, som battler enkeltvis og i hold afhængig af disciplinen. 

Mesterskabet afholdes torsdag d. 18. marts 2021 kl. 11.00-15.00.

Hent PDF'en her på siden og læs mere om tilmelding, præmier og regler.

Begynd allerede nu at øve jer… som gale!

Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley

DM i Tegning: send-ind opgaver for hele klassen

DM i Tegning er hele landets tegneevent for de 9-21-årige. Vi har nu åbent for kvalifikation, hvilket betyder, at du som underviser også får adgang til en række DM hjemmeopgaver, som du er velkommen til at bruge i undervisningen.

To af disciplinerne er skræddersyet til undervisningen i faget Billedkunst. Med send-ind-konkurrencerne Perleplader og Tegn en illustration kan dine elever nemlig være med i DM uden at tegne live i Horsens. De er derfor særlig velegnet som skoleprojekter. 

Billedskolen Horsens

“Et seriøst og inspirerende kursus der giver et spark i røven til at udfordre eleverne i at udvikle deres idéer og billedsprog.”

- Marie Paugan, lærer på Jelling Friskole og deltager i  kurset 'Kickstart iderigdom og visuel identitet'.

Visuelt Gymnasium

Drømmer dine elever om at blive arkitekter, designere eller noget helt tredje inden for den kreative branche?

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er et kreativt tillæg til gymnasieuddannelsen, hvor unge kan udfordre deres visuelle kompetencer. 

Billedskolen on tour

Book os, når vi i regi af vores Tegnefestival pakker tegnegrejet og rejser rundt til landets skoler, gymnasier, biblioteker og kunstmuseer med vores forrygende tegneshows og lærerige tegneaktiviteter. 

Som publikum handler det om at spidse blyanten og tegne med, når vores dygtige tegnere viser blyantsakrobatik på storskærm og udfordrer publikums tegneevner.