For institutioner

Vil du gerne løfte undervisningen og inspirere til mere kreativitet i børnenes dagligdag? 
 
Vi tilbyder kreative forløb og efteruddannelseskurser for skoleklasser, daginstitutioner og undervisere, som gerne vil kickstarte kreativiteten inden for deres område. 

Kufferthold

Forløb for skoler

Tidspunkt

8.30 - 13.30

Pris

4500,-

Få besøg af Billedskolen Horsens - vi medbringer alt, hvad der skal bruges til en sjov og lærerig dag i kreativitetens tegn!

Med vores kufferthold tilbyder vi undervisning, som er rettet mod faget Billedkunst og de designrelaterede fag. Et forløb hos os er ikke kun en praktisk indlæring af et billedsprog, men også et sted hvor klassens daglige mønstre med garanti bliver vendt på hovedet. Ingen går upåvirket herfra. Der er forløb henvendt til alle klassetrin, og vores undervisere vinkler undervisningen efter aldersgruppen. Det eneste I skal sørge for er, at eleverne har tøj på, der må blive plettet - medmindre I selv stiller med forklæder.

Når I får besøg af Billedskolens kufferthold, er succeskriteriet, at alle elever deltager aktivt. Gennem skitseprocesser og berøring med nye materialer og teknikker, får eleverne øjnene op for, at der ud over vores talte og skrevne sprog også findes et billedsprog. Og at dette billedsprog er både sjovt, udfordrende og lærerigt at fordybe sig i. 

Alle kufferthold varer fem timer fra kl. 8.30-13.30, medmindre andet er aftalt. Billedskolen medbringer materialer.

 

Åben Kulturskole Projekt

Én dag med kunst og dans

Tidspunkt

08.30 - 14.10

Pris

Gratis

Åben Kulturskoleprojekt 

Èn dag med kunst og dans! 

Nu inviterer Billedskolen Horsens og Musik- og Balletskolen Horsens skoleklasser fra hele Horsens Kommune til at prøve kræfter med billedkunst og dans på Kulturstationen. 

Vi har tilrettelagt et hæsblæsende program i uge 45, hvor din klasse kan deltage i to workshops, som introducerer eleverne til de to forskellige kunstarter.  

Din skole deltager uden omkostninger, da vi sammen søger udgifterne dækket via Horsens Kommunes Åben Kulturskolepulje. 

Bliv en del af projektet
Du udvælger en dag i uge 45 fra mandag - torsdag i tidsrummet 08.30 - 14.00, hvor du kan deltage i de to workshops. Ugen afsluttes med en fælles fernisering fredag eftermiddag for alle deltagende skoler. 

Langmarksskolen er hoved ansøger og kulturskolerne hjælper med at udarbejde ansøgningen og indsende den – alt du skal gøre er at: 

 • Tilmelde din klasse/årgang på mail
 • Angive hvilke dage, du kan deltage 
 • Booke eleverne i tidsrummet og koordinere transport til Kulturstationen 

Det kan du opleve 
Vi har sammensat et program, som udvider elevernes horisont i et trygt og kreativt miljø. 

 • På Billedskolens workshop: Lær grundprincipperne for at tegne og skabe forskellige udtryk med fx blæk, sæbebobler eller kul. 
 • På Musik- og Balletskolens workshop: I dette kreative danseforløb vil eleverne eksperimentere med deres fantasi og skabe deres egne unikke koreografier.

Når dagen er omme, er målet, at eleverne har fået fornyet tro på egne kreative evner og opdager, at det at kaste sig ud i nye og anderledes kunstarter faktisk ikke er så farligt endda. 

Hvor og hvornår 
Programmet afvikles d. 6. – 10. november 2023 på Kulturstationen og er tilrettelagt elever i grundskolen. 

Tilmelding 
Send en mail til kirs6539@hkfs.dk og skriv i emnefeltet: ”Tilmelding til Kulturskoleprojekt”. Angiv hvilken skole og klassetrin, du ønsker at deltage med samt hvilke dage det er muligt for jer at deltage. 

Tilmelding senest d. 7. september 2023. 
Der er plads til 16 klasser og tilmelding er efter først til mølle. 


 

Daginstitution

Forløb for daginstitutioner

Tidspunkt

10.00 - 12.00

Niveau

Begynder

Pris

3500,-

Kreativt forløb for børnehaver 

Kom på besøg på Billedskolen Horsens og giv jeres børnehavebørn en kreativ oplevelse ud over det sædvanlige.

Børnehaveforløbene foregår over tre gange á to timer, hvor vi eksperimenterer med farver, papir, ler og tegning. Sammen laver vi undersøgelser af, hvad materialerne kan skabe af forskellige udtryk og øver vores billedlige forståelse.

Eksempler på temaer

 • Mal med sæbebobler
 • Tegn med blæk og saltvand
 • Mønstrede masker
 • Maleri med bamser
 • Modellerdyr og tegning
 • Byg stort og småt

Når I besøger os og bliver undervist af en billedkunstner, er det som at åbne en hel ny verden for mange af børnene. En verden, der giver plads til forundring, når blæk blander sig med saltvand eller penselstrøg gengiver et motiv, der vender på hovedet. Målet er, at børnene får fornyet tro på egne kreative evner og opdager, at det at sætte noget i verden er både skægt og lærerigt.

Fælles fernisering for hele børnehaven 

I slutningen af forløbet inviteres til en fælles fernisering på Kulturstationen, hvor hele børnehaven er velkommen til at deltage.

Tilmelding foregår efter først til mølle.

Kunst til din institution 

Skal børnene lave en udsmykning, eller har I andre kunstneriske forløb i institutionen? Så skriv til os og få en uforpligtende snak om at inddrage dette i forløbet.

Tid, dato og praktisk info

Der kan deltage op til 15 børn pr. forløb og det skal være de samme børn hver gang. Når du booker et forløb, vælger du den ugedag, der passer jer bedst. Jeres forløb vil så foregå samme ugedag 3 uger i streg.

 • Mandage fra 13. november - 27. november 
 • Tirsdage fra 14. november - 28. november 
 • Onsdage fra 15. november - 29. november 
 • Torsdage fra 16. november - 30. november 

Fernisering fredag d. 1. december 

Pris 3500,- 

Tilmelding 

Tilmelding skal ske via mail. Send en mail til sdta@horsens.dk og skriv ”Daginstitutionsforløb” i emnefeltet.

Sted 

Forløbet finder sted på Kulturstationen i Horsens midtby. Adresse: Skolegade 7-9. Her er der gode faciliteter til spisning, så tag endelig frokosten med og nyd den her på stedet i forbindelse med jeres besøg.  

Aflysning 

I tilfælde af aflysning fra institutionens side senere end 14 dage før forløbets opstart hæfter institutionen for 2500 kr. svarende til lønudgifter til underviseren. I tilfælde af at Billedskolen aflyser forløbet senere en 14 dage før forløbets opstart aftales en ny dato for forløbet. 

 

Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley Billedskolen Horsens smiley
Billedskolen Horsens

“Et seriøst og inspirerende kursus der giver et spark i røven til at udfordre eleverne i at udvikle deres idéer og billedsprog.”

- Marie Paugan, lærer på Jelling Friskole og deltager i  kurset 'Kickstart iderigdom og visuel identitet'.

Makværk Festival

Inspirér dine elever til at udforske deres kreative evner under Makværk Festival.

Har du hørt om vores skønne Makværk Festival, en kreativ godtepose med et væld af workshops og lærerige aktiviteter for skoler, hvor dine elever kan slippe fantasien løs og skabe i fællesskab med deres klassekammerater? 

Hvis det lyder, som noget for dig, kan du læse mere om Makværk Festivals skoletilbud.

 

 

 

Visuelt Gymnasium

Drømmer dine elever om en kreativ hverdag? 

Visuelt Gymnasium er et tilbud til unge, der gerne vil dyrke deres kreative interesser samtidig med at de tager en gymnasiel uddannelse. Vi hjælper eleverne med at udvikle deres visuelt kreative kompetencer ved at tilbyde et alternativt læringsmiljø med fokus på proces frem for facit. Målet er at sikre kompetencer for fremtiden ved at danne og udvikle fremtidens skabere. 

Praktik for kreative unge

Kender du nogle 8., 9. eller 10. klasse elever, som elsker at arbejde kreativt?

I uge 5 tilbyder vi særpraktik for elever, der godt kunne tænke sig at udforske deres kreative kompetencer. Her kan de opleve, hvordan det er at gå på Visuelt Gymnasium, som er et tilbud til unge, der gerne vil dyrke deres kreative interesser samtidig med at de tager en gymnasiel uddannelse.