Makværk Festival

13. - 19. marts 2023

Kom og skab (dig), når vi åbner dørene til en ny kreativ festival i Horsens!

Hvert år i uge 11 åbner vi op for en kreativ godtepose med et væld af workshops for hele familien og festlige oplevelser for unge, der vil prøve kræfter med kreative, skæve, sjove og inspirerende aktiviteter. Festivalen bliver holdt i de moderne omgivelser på Kulturstationen Horsens.

Det er en uge for alle nysgerrige børn og unge, som elsker at skabe.

Festivalen afvikles af Billedskolen Horsens i samarbejde med Horsens Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden.

Makværk Festival

Følg med på sociale medier

Besøg os på Facebook og Instagram og få seneste nyt om årets program, talks og andre kreative indslag.

Slip fantasien løs!

Skaberi, fantasi, makkeri, sjuskeri, sysleri. Alle former for kreativitet er velkommen på festivalen. Her byder vi nemlig indenfor til en verden af kreativitet, hvor du kan slippe din fantasi løs og skabe i fællesskab med din familie og venner - uden at du selv står for rammerne, oprydningen eller materialerne.

Billedskolen Horsens

Glæd dig til at opleve en kreativ eksplosion, hvor du som gæst bare ikke kan lade være med at deltage. Alle tænkelige rum og hyggelige hjørner på Kulturstationen byder på workshops, hyggestunder og sanseoplevelser med dig som medskaber.

Det kan du opleve

Makværk er din kreative legeplads, hvor du kan gøre alt det, som du normalt ikke kan derhjemme. Muleposetryk, blindtegning, splatterværk, keramik, byggeri, genbrugsskulptur, animationsbio og dramatisk croquis er bare nogle af de oplevelser, du kan se frem til at være en del af som gæst.

Ud over de mange workshops, kan du også opleve musik, talks, kunstinstallationer, street art værker og tegnebattles – oplevelser, hvor du ikke selv skal svinge malerpenslen, men får en på opleveren.

Det endelige program offentliggøres i foråret 2023.

Her foregår det

Festivalen bliver holdt i de moderne omgivelser på Kulturstationen Horsens, hvor vi inddrager alle tænkelige uderum, inderum og hyggelige hjørner til inspirerende oplevelser og hyggestunder med dine nærmeste.

Makværk for skoler

Vi har sammensat et skoleprogram, som byder eleverne indenfor til en verden af kreativitet, hvor eleverne kan slippe fantasien løs og skabe i fællesskab med deres klassekammerater.

Makværk for unge

Makværk Festival byder på et særskilt ungeprogram, som inviterer til et væld af kreative workshops, chill oplevelser og festlige events for dig og dine venner! Vi står for rammerne, materialerne og oprydningen. Du skal bare møde op og være med.

Ungeprogrammet offentliggøres i foråret 2023.

15 års erfaring

Navnet er nyt, men faktisk kender du os godt. Makværk Festival er nemlig bygget på 15 års erfaringer fra Tegnefestival og DM i Tegning. I 2022 besluttede vi os for at ryste posen og lægge grundstenene for en festival, der kan rumme den brede billedkunst og ikke alene tegningen.