Visuelt Gymnasium Horsens

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er for dig, der vil sætte turbo på dine visuelle kreative evner.

Du vælger ordningen som et tillæg til din gymnasieuddannelse og bliver en del af et kreativt fællesskab på tværs af byens gymnasier. Her kan du sætte dit visuelle talent i spil og prøve kræfter med en masse discipliner inden for design, arkitektur, tegning og kunst.

Uanset om du drømmer om at søge ind på design-, arkitekt- eller kunstskoler - eller ønsker et kreativt boost, så er der plads til dig.

Virtuelt åbent hus i maj

Er du nysgerrig på Visuelt Gymnasium? Den 27. maj kl. 17.30 - 18.00 kan du deltage i vores virtuelle åbent hus, hvor vi sidder klar på zoom til at fortælle om ordningen - det er helt uforpligtende. Tilmelding åbner snart

Følg med på sociale medier

Følg med I elevernes hverdag på Facebook og Instagram

Få fyldt den kreative rygsæk

Hele 3 år med hæsblæsende udvikling af dine visuelle kompetencer!

Du kommer til at arbejde med spændende emner og kreative metoder, der er relevante i arbejdet med visuelle udtryk og produkter. Du lærer at styre kreative processer inden for design, tegning og kunst og du vil opleve, at der bliver sat fuld fart på din kreative tankegang.

Grafisk design, mode og tekstil, arkitektur, maleri, animation, foto, illustration og produktdesign er nogle af de discipliner, du kommer til at arbejde med.

Virtuelt åbent hus

Er du nysgerrig på Visuelt Gymnasium og kunne du tænke dig at høre mere om, hvordan du kan sætte dine kreative evner i spil i gymnasiet?

Så deltag i vores åbent hus d. 27. maj kl. 17.30 - 18.00, hvor leder af Visuelt Gymnasium, Jannik Broz, fortæller mere om ordningen live på zoom. Her får du info om ordningens indhold, fremtidsmuligheder og hvilke kreative projekter, du kommer til at arbejde med. Tilmelding åbner snart.

Kom i prøvepraktik

Overvejer du at kombinere din gymnasietid med Visuelt Gymnasium Horsens ordningen? Hvis du går i 8. og 9. klasse, kan du komme i prøvepraktik i uge 5 og afprøve hvordan det er, at være en del af det kreative fællesskab.

Spørg din UU-vejleder hvordan, find os på uddannelsesmessen eller åbent hus på byens gymnasier.

Afspil video

Et springbræt til en kreativ karriere

Visuelt Gymnasium er det perfekte springbræt for dig, der ønsker at forfølge en karriere inden for den visuelle kreative branche. Her kombinerer vi nemlig det praktiske med et fokus på kreativ proces, virksomhed og kommunikation.

Mange af vores tidligere elever har valgt en karriere som arkitekt, designer eller noget helt tredje – og langt de fleste, der har søgt optagelse på disse uddannelser, er kommet ind.

Praktisk info

Du kan tilmelde dig ordningen, hvis du går i 9. klasse eller 10. klasse og skal til at starte på din gymnasieuddannelse i Horsens.

Undervisningen udgør i gennemsnit 6 timer om ugen på Billedskolen Horsens og ligger i skoletiden. Desuden er der weekendundervisning ca. 8 gange om året.

Her vil du blive udfordret med visuelle, innovative og kreative opgaver og du vil blive undervist af gæstelærere fra design- og arkitekturbranchen. Samtidig vil du komme tæt på den virkelige verden, når vi besøger relevante virksomheder, designskoler m.m.

Du betaler 1182 kr. i 11 måneder pr. år, som inkluderer transport på hverdage, materialer og adgang til atelier.

Tilmeld dig nu

Støttet af Kulturministeriet

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er et unikt, visuelt talentmiljø, der har eksisteret siden 2013. I 2019 blev ordningen i en treårig periode udnævnt som særligt talentmiljø af Kulturministeriet.

Visuelt Gymnasium er skabt efter idé af Billedskolen Horsens, og er i dag et samarbejde mellem byens gymnasieuddannelser, Horsens Kommune og Billedskolen Horsens.