Visuelt Gymnasium Horsens

Drømmer du om en kreativ fremtid, hvor dine ideer kan gøre en forskel? Og kunne du tænke dig en gymnasietid, hvor du får frirum til at udforske dine kreative evner? Så er Visuelt Gymnasium Horsens noget for dig! 

Hos os er karakterer og facit udeladt. I stedet tilbyder vi et kreativt afbræk, hvor du kan fordybe dig i den kreative proces og udforske, hvad det vil sige at arbejde med genrer som fx grafisk design, animation, tegning, mode, arkitektur, illustration og produktdesign. Du lærer at udvikle ideer på nye måder og får fyldt din kreative rygsæk, når vi eksperimenterer med materialer og teknikker.

Du kan stadig nå at tilmelde dig selvom du allerede er søgt ind på din ungdomsuddannelse - faktisk kan du tilmelde dig Visuelt Gymnasium helt frem til opstart af din studieretning!  

Tilmeld dig her 

Scroll Scroll ikon

Følg med på sociale medier

Følg med I elevernes hverdag på Facebook og Instagram

Afgangsudstilling 2023

Kom med til ferniseringen af Visuelt Gymnasiums afgangsudstilling 2023 og glæd dig til at opleve en række af de værker, som dette års og sidste års dimittender har arbejdet på i løbet af deres uddannelse. 

Ferniseringen sker søndag den 21. maj kl. 15.00 – 16.00 på Platform K i Horsens. Udover en spændende udstilling, kan du hilse på nuværende og tidligere elever og blive lidt klogere på den kreative uddannelse. 

Det er gratis at deltage og du er velkommen til at hive venner eller familie med.  

Få fyldt den kreative rygsæk

På Visuelt Gymnasium tror vi på, at du kan udrette en forskel i verden med dine ideer og visuelle evner. Vores mål er, at du tør tro det samme. Derfor har vi taget det bedste fra den kreative verden, de fremmeste virksomheder og kunstneriske personligheder og rørt det hele sammen til en fagpakke, der giver dig en masse læring og oplevelser, som du kan tage med dig videre i din kreative rygsæk. 

Valg af studieretning

Du vælger Visuelt Gymnasium som et tillæg til din uddannelse på Learnmark Gymnasium eller Horsens Gymnasium & HF og bliver en del af et kreativt studiemiljø, hvor du kan møde andre med samme interesse som dig.

De følgende studieretninger kan vælges sammen med Visuelt Gymnasium - og husk at du skal tilmelde dig både her og hos dit gymnasium.

Horsens Gymnasium STX
Studieretning 2: Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B
Studieretning 5: Samfundsfag A, Engelsk A

Learnmark HTX
IT og kommunikation: Kommunikation og IT A, Design B
Science: Bioteknologi A, Idræt B

HHX
Marketing: Afsætning A, Virksomhedsøkonomi A

Kig ind på uddannelsesstedernes hjemmesider, for mere information om fagene på de forskellige studieretninger.

Learnmark  Horsens Gymnasium & HF 

Kom i praktik

Overvejer du om Visuelt Gymnasium er noget for dig? Hvis du går i 8., 9. eller 10. klasse, kan du komme i særpraktik i uge 5 og afprøve, hvordan det er at være en del af det kreative studiemiljø.

Alt det praktiske

Du kan tilmelde dig ordningen, hvis du går i 9. klasse eller 10. klasse og skal til at starte på din gymnasieuddannelse i Horsens. Er du allerede søgt ind på gymnasiet? Bare rolig du kan tilmelde dig Visuelt Gymnasium helt frem til du skal starte op på din studeretning. 

Undervisningen udgør i gennemsnit 6 timer om ugen på Billedskolen Horsens og ligger i skoletiden. Desuden er der weekendundervisning ca. 8 gange om året.

Her vil du blive udfordret med visuelle, innovative og kreative opgaver og du vil blive undervist af gæstelærere fra design- og arkitekturbranchen. Samtidig vil du komme tæt på den virkelige verden, når vi besøger relevante virksomheder, designskoler m.m.

Du betaler 1182 kr. i 11 måneder pr. år, som inkluderer transport på hverdage, materialer og adgang til atelier.

Støttet af Kulturministeriet

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er et visuelt talentmiljø, der har eksisteret siden 2013. I 2019 blev ordningen i en treårig periode udnævnt og støttet som særligt talentmiljø af Kulturministeriet.

Visuelt Gymnasium er et samarbejde mellem byens gymnasieuddannelser, Horsens Kommune og Billedskolen Horsens.

  Tilmeld dig nu 

Afspil video