Visuelt Gymnasium Horsens

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er for dig, der vil sætte turbo på dine visuelle kreative evner.

Du vælger ordningen som et tillæg til din gymnasieuddannelse og bliver en del af et kreativt fællesskab på tværs af byens gymnasier. Her kan du sætte dit visuelle talent i spil og prøve kræfter med en masse discipliner inden for design, arkitektur, tegning og kunst.

Uanset om du drømmer om at søge ind på design-, arkitekt- eller kunstskoler - eller ønsker et kreativt boost, så er der plads til dig.

Følg med på sociale medier

Følg med I elevernes hverdag på Facebook og Instagram

Få fyldt den kreative rygsæk

Hele 3 år med hæsblæsende udvikling af dine visuelle kompetencer!

Du kommer til at arbejde med spændende emner og kreative metoder, der er relevante i arbejdet med visuelle udtryk og produkter. Du lærer at styre kreative processer inden for design, tegning og kunst og du vil opleve, at der bliver sat fuld fart på din kreative tankegang.

Grafisk design, mode og tekstil, arkitektur, maleri, animation, foto, illustration og produktdesign er nogle af de discipliner, du kommer til at arbejde med.

Afspil video

Et springbræt til en kreativ karriere

Visuelt Gymnasium er det perfekte springbræt for dig, der ønsker at forfølge en karriere inden for den visuelle kreative branche. Her kombinerer vi nemlig det praktiske med et fokus på kreativ proces, virksomhed og kommunikation.

Mange af vores tidligere elever har valgt en karriere som arkitekt, designer eller noget helt tredje – og langt de fleste, der har søgt optagelse på disse uddannelser, er kommet ind.

Praktisk info

Du kan tilmelde dig ordningen, hvis du går i 9. klasse eller 10. klasse og skal til at starte på din gymnasieuddannelse i Horsens.

Undervisningen udgør i gennemsnit 6 timer om ugen på Billedskolen Horsens og ligger i skoletiden. Desuden er der weekendundervisning ca. 8 gange om året.

Her vil du blive udfordret med visuelle, innovative og kreative opgaver og du vil blive undervist af gæstelærere fra design- og arkitekturbranchen. Samtidig vil du komme tæt på den virkelige verden, når vi besøger relevante virksomheder, designskoler m.m.

Du betaler 1182 kr. i 11 måneder pr. år, som inkluderer transport på hverdage, materialer og adgang til atelier.

Tilmeld dig nu

Prøvepraktik på Visuelt Gymnasium

Overvejer du, om Visuelt Gymnasium Horsens er noget for dig? Hvis du går i 8., 9. eller 10. klasse, kan du komme i prøvepraktik hos Visuelt Gymnasium i uge 5.

Spørg din UU-vejleder hvordan, find os på uddannelsesmessen eller åbent hus på byens gymnasier.

Støttet af Kulturministeriet

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er et unikt, visuelt talentmiljø, der har eksisteret siden 2013. I 2019 blev ordningen i en treårig periode udnævnt som særligt talentmiljø af Kulturministeriet.

Visuelt Gymnasium er skabt efter idé af Billedskolen Horsens, og er i dag et samarbejde mellem byens gymnasieuddannelser, Horsens Kommune og Billedskolen Horsens.