Visuelt Gymnasium Horsens

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er for dig, der vil sætte turbo på dine visuelle kreative evner.

Du vælger ordningen som et tillæg til din gymnasieuddannelse og bliver en del af et kreativt fællesskab på tværs af byens gymnasier. Her kan du sætte dit visuelle talent i spil og prøve kræfter med en masse discipliner inden for design, arkitektur, tegning og kunst.

Kreativ læring

Uanset om du drømmer om at søge ind på design-, arkitekt- eller kunstskoler - eller blot ønsker et kreativt boost, så er der plads til dig.

Her på siden har vi samlet de vigtigste informationer omkring ordningen - men tøv ikke med at kontakte os, hvis du gerne vil vide mere!

Tilmeld dig nu   Kontakt

Få fyldt den kreative rygsæk

Visuelt Gymnasium er det perfekte springbræt for dig, der ønsker at forfølge en karriere inden for den visuelle kreative branche. Her kombinerer vi nemlig det praktiske med et fokus på kreativ proces, virksomhed og kommunikation.

Du vil få undervisning i discipliner som grafisk design, mode og tekstil, arkitektur, maleri, animation, foto, illustration og produktdesign.

Du kommer til at arbejde med spændende emner og kreative metoder, der er relevante i arbejdet med visuelle udtryk og produkter. Vi arbejder med kreative processer inden for design, tegning og kunst og du vil opleve, at der bliver sat fuld fart på din kreative tankegang.

Valg af studieretning

Du kan kombinere Visuelt Gymnasium med din ungdomsuddannelse på både Learnmark Horsens og Horsens Gymnasium og HF.
De følgende studieretninger kan vælges sammen med Visuelt Gymnasium - og husk at du skal tilmelde dig både her og hos dit gymnasium.

Horsens Gymnasium STX
Studieretning 2: Bioteknologi A, Matematik A, Fysik B
Studieretning 5: Samfundsfag A, Engelsk A

Learnmark HTX
IT og kommunikation: Kommunikation og IT A, Design B
Science: Bioteknologi A, Idræt B

HHX
Marketing: Afsætning A, Virksomhedsøkonomi A

Kig ind på uddannelsesstedernes hjemmesider, for mere information om fagene på de forskellige studieretninger.

Learnmark     Horsens Gymnasium og HF

Alt det praktiske

Du kan tilmelde dig ordningen, hvis du går i 9. klasse eller 10. klasse og skal til at starte på din gymnasieuddannelse i Horsens.

Undervisningen udgør i gennemsnit 6 timer om ugen på Billedskolen Horsens og ligger i skoletiden. Desuden er der weekendundervisning ca. 8 gange om året.

Her vil du blive udfordret med visuelle, innovative og kreative opgaver og du vil blive undervist af gæstelærere fra design- og arkitekturbranchen. Samtidig vil du komme tæt på den virkelige verden, når vi besøger relevante virksomheder, designskoler m.m.

Du betaler 1182 kr. i 11 måneder pr. år, som inkluderer transport på hverdage, materialer og adgang til atelier.

Støttet af Kulturministeriet

Visuelt Gymnasium Horsens ordningen er et visuelt talentmiljø, der har eksisteret siden 2013. I 2019 blev ordningen i en treårig periode udnævnt og støttet som særligt talentmiljø af Kulturministeriet.

Visuelt Gymnasium er et samarbejde mellem byens gymnasieuddannelser, Horsens Kommune og Billedskolen Horsens.

Tilmeld dig nu  Læs projektbeskrivelse

Følg med på sociale medier

Følg med i elevernes arbejde og hverdag på Facebook og Instagram