Om Makværk

Fra Tegnefestival til Makværk

Navnet er nyt, men du kender os godt. Makværk er nemlig en festival bygget på 15 års erfaringer fra Tegnefestival og DM i Tegning. I 2022 besluttede vi os for at ryste posen og lægge grundstenene for en festival, der kan rumme den brede billedkunst og ikke alene tegningen. Samtidig fjernes konkurrencedelen, DM i Tegning, fra programmet.

Bag festivalen er Billedskolen Horsens, som har mere end 25 års erfaring med kreativitet og læring. Festivalen afvikles i samarbejde med Horsens Kommune og med støtte fra Spar Nord Fonden.

Om Makværk
Billedskolen Horsens

Vi vil gerne vise, at med de rigtige rammer kan alle lave noget ret fantastisk. Det er derfor helt naturligt for os at bevæge os væk fra konkurrencedelen som bærende element og i stedet fokusere på at skabe i fællesskab. Her kan alle - uanset forudsætninger - være med til at skabe.

- Helene Engelund, Leder af Billedskolen Horsens

Tegnefestival helt kort

Siden 2007 har Tegnefestival med stor succes sat et klart og tydeligt fokus på tegnefaget og alt det, der kan fortælles med former og streger.

Ud over den lokale Tegnefestival-uge, bestod festivalen i den årlige afholdelse af DM i Tegning, tegne-battles mellem skoler, efterskoler og gymnasier, ambassadørkurser og en national turné, hvor blyanter blev spidset landet rundt til flere timers tegnemaraton til DM i Tegning On Tour.

Tegneglæden vokser

I årenes løb har Tegnefestival inspireret børn, unge og voksne fra hele landet til at spidse blyanten og dyrke tegnelysten. DM i Tegning har kåret i alt 148 vindere indenfor en række discipliner. Og så har ikke mindre end 113.000 børn, unge og voksne tegnet med, enten fysisk eller via Tegnefestivals live streams og online tegne-udfordringer.

Scroll videre for at se fotos fra Tegnefestival igennem årene.

Tak til vores sponsorer

Tegnefestival og DM i Tegning har været støttet af en lang række sponsorer, hvis loyale opbakning har gjort det muligt for os at afholde landets fedeste tegnefest. Særligt tak til Spar Nord Fonden - vores hovedsponsor gennem 6 år.