Åben Kulturskole Projekt

Åben Kulturskoleprojekt 

Lige nu er det muligt at søge Åben Kulturskolepulje til skolesamarbejder mellem skoler og kulturskoler i Horsens Kommune. På Billedskolen Horsens er vi åbne forskellige former for samarbejder og skoleforløb. Eneste krav til projekterne er, at de foregår på Kulturstationen, hvor Billedskolen Horsens holder til. 

Vi tilbyder typisk to forskellige typer forløb, som kan søges via puljen. Vi er dog også åbne overfor andre muligheder. 

Eksempler på forløb

  • Skoleuge med korte workshops: To gange om året inviterer vi skoler til at deltage i workshops på Kulturstationen. Forløbene varer typisk fra 2,5 timer til 4,5 time og afvikles på én dag. Nogle gange i samarbejde med øvrige kulturskoler. I foråret ligger skoleugen altid i uge 11, hvorimod ugen i efteråret kan variere. Ugerne resulterer typisk i en offentlig udstilling og en fernisering, hvor elever, forældre og undervisere ser det endelige værk for første gang.  

Se eksempel på skoleuge i efteråret 2023 her. 

  • 4-8 ugers skoleforløb: Fire gange om året afvikler vi længere skoleforløb, hvor du og din klasse får undervisning hos os en gang om ugen over en periode på 4 - 8 uger. Forløbet kan evt. resultere i udsmykning til din skole. Disse forløb er skræddersyet til din skole, så vi vil ofte starte denne type projekt med en dialog om jeres ønsker og behov. Har I i forvejen et tema, I ønsker det skal matche. Kunne I tænke jer noget udsmykning eller har I en emneuge, som forløbet skal spille ind i? 

Se eksempel på skoleforløb med Langmarksskolen her.

Interesseret? 

Sammen sætter vi rammen for samarbejdet og udarbejder en ansøgning til Åben Kulturskolepulje, så vi kan søge midler til at dække hele eller dele af forløbet. Der kan også søges midler til transport. Er du interesseret, så kontakt os på billedskolen@horsens.dk. Vi er altid åbne overfor dialog om, hvordan det bedste forløb for din skole ser ud.