DM i Tegning

20. Marts 2021 // 11.00 – 17.00

DM i Tegning er festdagen over dem alle i tegningens verden!

Glæd dig til at opleve landets dygtigste tegnere i alderen 9 – 21 år dyste en hel dag i en fanfare af vilde tegnediscipliner. Der skal kåres hele 8 Danmarksmestre og som publikum kan du følge den hæsblæsende konkurrence streg for streg – LIVE via Tegnefestival-TV på Facebook. 

Årets vært er den altid fantastiske Rasmus Kolbe alias Lakserytteren, så der er garanti for god underholdning, publikumskonkurrencer, magisk stemning og tegninger i lange baner.

Scroll Scroll ikon

Følg med på sociale medier

Du kan tegne med, når vi deler et væld af opgaver, tegnetips og inspiration på Facebook og Instagram.

 
"DM i Tegning er en mulighed for at teste sig selv og sine tegneevner - og så er det en fed måde at møde andre på, der elsker at tegne!"

- Rasmus Kolbe alias Lakserytteren, vært ved DM i Tegning og social media influencer. 

Discipliner

Herunder kan du se årets discipliner og hjemmeopgaver, som du skal løse og sende ind, for at prøve at kvalificere dig til DM i Tegning. Deadline er d. 10. februar - undtagen for send-ind-konkurrencerne Perleplader og Tegn en Illustration. 

Characters - Essence of Animal
Tegn som DU vil
Klassisk tegning
Comics - en tegnet stribe
Perleplader
Tegn en illustration
Årets Tegne-Ninja
Tegnecollage
Tegn med tape
Tegn med ord
Arkitektur
Tegn med cirkler og ovaler

Hvordan deltager jeg?

For at kvalificere dig til DM i Tegning 2021 skal du gøre følgende:

  1. Tegn hjemmeopgaven i den disciplin, du vælger at opstille i.
  2. Få en af dine forældre til at udfylde vores tro og love blanket. Hvis du er 18 år, så må det gerne være en anden person.
  3. Udfyld tilmeldingsformularen, vedhæft fotos af dine tegninger samt tro og love blanketten. OBS: Du skal have en google-konto for at tilmelde dig via tilmeldingsformularen. Har du ikke en, kan du gratis oprette en på få minutter. 

Nu er det bare at krydse fingre og afvente afgørelsen af kvalifikationen!

Tilmeldingsfristen for live-disciplinerne er d. 10. februar og d. 22. februar for send-ind-konkurrencerne Perleplader og Tegn en Illustration. Tegn en illustration har desuden særskilte regler, som findes i opgavebeskrivelsen ovenfor. 

Hver deltager kan kun deltage i én disciplin med undtagelse af  disciplinen ‘Årets Tegne-Ninja’, der er en mangekamp i tegning. Alle må derudover sende ind i disciplinen: ‘Tegn en Illustration’.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tegnefestival@gmail.com. 

 

Vejledning og regler 

Tilmelding

Send-ind-opgaver for hele klassen

Blandt årets DM-discipliner har vi skræddersyet to send-ind konkurrencer til undervisningen i Billedkunst. Disse discipliner er særligt velegnet til skoleprojekter, da eleverne ikke skal tegne live i Horsens. I kan løse opgaverne som en del af undervisningen i jeres klasse, og efterfølgende evt. vælge at sende ind.

Tag familien med

DM i Tegning er kulminationen på Tegnefestival-ugen i Horsens - årets tegnefest for hele familien. 

Som publikum kan I deltage i de mange festlige tegne-aktiviteter på dagen og udfordre jeres kreative evner i fælles workshops. I kan endda hilse på nogle af de helt store tegnestjerner og hvem ved? Måske I er de heldige vindere af vores top lækre publikumspræmier. 

Tak til vores sponsorer

DM i Tegning er støttet af en lang række sponsorer, hvis loyale opbakning gør det muligt for os at afholde landets fedeste tegnefest. Særligt tak Spar Nord Fonden - vores hovedsponsor gennem 6 år. 

Eventet afvikles af Billedskolen Horsens i tæt samarbejde med resten af Horsens Kommune.